Winterse steden
Winterse steden
Geplaatst door

Winterse steden

Het wordt kouder en steeds eerder donker: de winter komt eraan. Iets waar vele mensen niet aan willen denken. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de winter juist ook een hele mooie en knusse kant heeft. Deze Europese steden geven licht in de maand december, en zijn een zekere aanrader voor een prachtige winterse stedentrip.

Natuurlijk te beginnen met Londen. In Londen zijn ze namelijk gek op kerstmis en alles daar omheen. De Engelse stad staat dan ook bekend als dé stad waar je je kerstinkopen moet doen. Al in november wordt de stad versierd met kerstverlichting en ingericht met ijsbanen. Voor de mooiste verlichting en winkeletages moet u in Regent Street zijn. Maar ook de warenhuizen in Oxford Street zijn een bezoekje waard. Voor de echte sfeer is er de buurt Camden Town, waar zich vele gezellige kraampjes bevinden. De London Eye geeft een prachtig uitzicht over de verlichte stad.

Praag is al een mooie stad op zich, maar in de winter heeft het net dat beetje extra. De stad hangt dan vol lichtjes en er zijn in de straten vuurkorven te vinden waar je je even kunt opwarmen. Als het sneeuwt ziet de stad er helemaal sprookjesachtig uit. Op het Oude Plein is rondom kerst een kerstmarkt te vinden. De oude Praagse Burcht geeft een prachtig uitzicht over de stad, net als de Petrintoren. Beide aanraders tijdens deze gezellige tijd van het jaar!

Wenen is een echte winterse stad en is dan ook veel met kerst bezig. Er zijn verschillende kerstmarken met heel veel diverse kerstversiering en cadeaus. In de winter staat de Oostenrijkse hoofdstad bol van de culturele activiteiten, zoals concerten en tentoonstellingen. Niet alleen de plaatselijke culinaire specialiteiten zullen je warm houden, maar ook de prachtige gebouwen. Deze zijn het bewonderen in de kou meer dan waard waard!

Een andere stad die in de winter door velen magisch wordt genoemd is het Poolse Krakau. Een eerste goede reden om juist in de winter een bezoek te brengen aan de stad is dat de hotels in deze periode een stuk goedkoper zijn dan in de zomer. Ook is het er rond deze tijd wat minder druk. Dat het stadscentrum van Krakau op de UNESCO Werelderfgoederen lijst staat, zegt al veel over de historische stad. Geniet van geweldige gebouwen in de stad die dankzij de winterse elementen extra bijzonder zijn.

Share Button
0 0 784 24 oktober, 2014 Tips oktober 24, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties