Vliegvelden van de toekomst!
Vliegvelden van de toekomst!
Geplaatst door

Vliegvelden van de toekomst!

Futuristische constructies, glanzende glasgevels en vervaagde grenzen tussen binnen en buiten: dit zijn enkele trends die we binnenkort te zien zullen krijgen op grote internationale vliegvelden. 2015 wordt gezien als een overgangsjaar: veel vliegvelden zullen verbouwd worden om het hoofd te kunnen bieden aan de voorspelde 3,6 miljard vliegtuigpassagiers in 2016. Wat zijn de grootste luchthavenprojecten de komende jaren?

1. Mexico-Stad, Mexico


Airport Mexico van boven gezien (foto: Foster + Partners)

Het internationale vliegveld van Mexico- Stad, met een totale oppervlakte van 555.000 vierkante meter nu al de grootste luchthaven van Latijns-Amerika, zal geheel verbouwd worden. Het flitsende ontwerp is afkomstig van het Haagse ingenieursbureau NACO, in samenwerking met Britse en Mexicaanse architecten. Onder gigantische luifels van glas, die geheel bedekt zullen zijn met zonnepanelen, wordt een enorme terminal gebouwd. Door het beperkte gebruik van materialen en energie wordt de luchthaven van Mexico-Stad ook een van duurzaamste vliegvelden ter wereld.

2. Singapore, Singapore


De Rain Vortex op Jewel Changi in Singapore (foto: Jewel Changi Airport Devt.)

Vliegveld Jewel Changi in Singapore wordt door veel reizigers gezien als een van de beste luchthavens ter wereld. Binnenkort verrijst hier een nieuw futuristisch complex dat een revolutie zal betekenen in het ontwerpen van vliegveldterminals: Jewel Changi wordt namelijk getransformeerd in een indrukwekkend paleis van glas, met tuinen en wandelpaden van enkele kilometers. Het centrum van de terminal wordt de ‘Rain Vortex’, een waterval van veertig meter hoog die vanaf het dak van de glazen koepel zal vallen. Je vervelen wordt hier dus een hele opgave.

3. Chongqing, China


Zo gaat het vliegveld van Chongqing eruitzien (foto: Jiangbei International Airport)

Het aantal vliegvelden in China zal dit jaar flink uitgebreid worden: van 175 in 2010 tot 230 in 2015. Terwijl het vliegveld van Beijing 72 miljoen passagiers aan moet kunnen in 2025, zal het Jiangbei International Airport in de Zuid-Chinese metropool Chongqing dit jaar een derde terminal openen. Niet alleen zal de capaciteit daarmee uitgebreid worden tot 55 miljoen passagiers per jaar, ook wordt Jiangbei Airport het groenste vliegveld ter wereld: als je de terminal uitgaat, bevind je je meteen in een bos.

Bron: Columbus Travel

Share Button
0 0 1419 28 januari, 2015 Cultuur, Reisnieuws januari 28, 2015

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties