Vijf leuke, traditionele Europese evenementen dit najaar
Vijf leuke, traditionele Europese evenementen dit najaar
Geplaatst door

Vijf leuke, traditionele Europese evenementen dit najaar

Er worden jaarlijks duizenden evenementen georganiseerd in Europese steden. Bij een aantal van deze festiviteiten zet een stad zichzelf en vaak ook zijn geschiedenis op de kaart. Wij hebben er vijf leuke uitgepikt.

1. Isole che Parlano
Italië, Sardinië

Van 5 tot en met 14 september wordt in het Italiaanse plaatsje Sardinië het festival Isole che Parlano gehouden, oftewel ‘pratende vulkanen’. Pratende vulkanen? Ja, in het plaatsje Palau in Sardinië kan het. Dit jaarlijks terugkerende evenement is the place to be voor muziekliefhebbers die het liefst ook nog erg van de natuur houden. Achttien jaar geleden werd het idee voor het evenement geboren: werelden met elkaar verbinden en laten spreken door middel van muziek. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot, muzikaal festival met vele bezoekers en artiesten van over de hele wereld. Negen dagen lang zijn er verschillende concerten. Het mooie aan dit festival is dat er niet ‘zomaar’ muziek ten gehore wordt gebracht. Het gaat om traditionele muziek met niet alledaagse instrumenten en vele bijzondere klanken. Een leuk detail: het evenement vindt ieder jaar ergens anders plaats. Stranden, bossen, rotsen; een inspirerende omgeving hoort bij het festival.

2. Regata Storica
Italië, Venetië

Iedere eerste zondag van september vindt in Venetië de Regata Storica plaats. Een traditie die al jarenlang speelt. Canal Grande, de ‘hoofdstraat’ van deze romantische stad, is op 7 september 2014 helemaal gevuld met gondels. In de mooie waterstraat worden roeiwedstrijden gehouden waarbij roeiers kostuums van vroeger dragen. Jong en oud doet mee en het evenement trekt ieder jaar weer heel veel bezoekers.

Venetië

3. Festes de la Mercè
Spanje, Barcelona

Het festival Festes de la Mercè houdt Barcelona van 20 september tot en met 24 september helemaal in haar greep. Dit jaarlijkse stadsevenement is één groot feest. Letterlijk groot, want het is een van de grootste evenementen die de Spaanse stad kent. Het feest gaat uit van de herdenking van de beschermheilige van de stad. Met meer dan 500 activiteiten waarbij mensen zich verkleden, er concerten worden gegeven en vuurwerk wordt afgestoken, is het een groot spektakel om te zien en mee te beleven.

Barcelona Festival

4. 25 jaar geleden
Duitsland, Berlijn

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. En ook al wordt de val van de muur ieder jaar herdacht, dit jaar is het net wat meer bijzonder. Daarom zal er op 9 november 2014 extra aandacht geschonken worden aan deze historische gebeurtenis, door middel van allerlei tentoonstellingen en evenementen. Zo zal de binnenstad deze dag bijvoorbeeld gesierd worden door 12 kilometer aan lichtgevende ballonnen, die op een aantal plekken losgelaten worden.

Berlijnse muur

5. Rakfisk Festival
Noorwegen, Valdres

Visliefhebbers, opgelet! Het is een echte Noorse traditie, al wel dertig jaar lang: het Rakfisk Festival. Een culinair festival dat vooral in het teken staat van de letterlijke vertaling van de naam van het festival, namelijk de ‘pekelvis’. Deze forel moet twee tot drie maanden gissen, wat zorgt voor een smaak die door velen als ongewoon zal worden bestempeld. Maar voor degenen die niet van deze aparte vis houden is het festival ook een goede aanrader. In Fagernes, een plaats in de streek Valdres, staan er overal kraampjes waar je behalve vis ook veel lokale producten kunt kopen en proeven. Ook zijn er verschillende concerten. Het festival duurt van 30 oktober tot en met 1 november 2014.

Rakfisk

Share Button
0 0 754 02 september, 2014 Reisinspiratie september 2, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties