Valentijnsdag
Valentijnsdag
Geplaatst door

Valentijnsdag

Nederlanders kiezen voor hun korte vakantie of stedentrip voor Valentijn dit jaar vooral voor een verblijf in eigen land. Vorig jaar was Italië nog de populairste bestemming voor een romantische trip, gevolgd door de Verenigde Staten. Voor 2015 staat Nederland op nummer één, gevolgd door Duitsland. Italië blijft populair en eindigt op plek nummer drie.

Dit blijkt uit de boekingsgegevens van Expedia.

Thailand

Thailand, het land van de parelwitte stranden, azuurblauwe zee en altijd mooi weer, is een opvallende stijger in de lijst met populairste Valentijnsbestemmingen voor 2015. In de top-10 geldt dit land als de grootste stijger. Meer en meer Nederlanders grijpen Valentijnsdag aan om samen met hun geliefde te genieten van een relaxt verblijf in oogverblindend Azië.

Dollar nadelig

De sterker wordende dollar zorgt ervoor dat de Verenigde Staten als vakantiebestemming dit jaar aan populariteit inleveren. We zien dit direct terug in de boekingsgegevens voor Valentijnsdag, waarin de Verenigde Staten niet langer is terug te vinden in de top-3. Dit jaar moet het land het doen met een vijfde plek op de ranglijst. Toch blijft een bestemming als New York een magneet voor toeristen, met zijn romantische parken, gezellige koffietentjes en andere toeristische hotspots.

Traditionele top-3

Rome, Londen en Parijs voeren net als vorig jaar de Nederlandse ranglijst met populairste stedentrips voor Valentijn aan. Alle drie de steden staan bekend om hun romantiek en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor een romantisch uitje.

Er zijn talloze mogelijkheden om de steden te ontdekken: tour bijvoorbeeld samen op een ouderwetse Vespa-scooter door de ‘Eeuwige Stad’, passeer culturele highlights zoals het Colloseum en gooi een muntje in de iconische Trevifontein.

Klamp je stevig vast aan je geliefde, wanneer je in de 135 meter hoge London Eye uitkijkt over de Britse hoofdstad.

Of bevestig je liefde met je eigen liefdesslotje aan de wereldberoemde Pont des Arts in Parijs, de stad van de liefde.

 

Bron: De Telegraaf

Share Button
0 0 1121 11 februari, 2015 Reisnieuws februari 11, 2015

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties