Tip: Bidroom.com - Laat de hotels voor jou bieden
Tip: Bidroom.com – Laat de hotels voor jou bieden
Geplaatst door

Tip: Bidroom.com – Laat de hotels voor jou bieden

Vanaf vandaag staat de hotelboekingsindustrie op het punt om op z’n kop gezet te worden. Drie ondernemers waarvan twee Nederlanders, lanceren een nieuw initiatief om hotels te boeken met de website Bidroom.com.

Jarenlang hebben hotels en reizigers zich laten misleiden. Grote spelers, zoals Booking.com, Expedia.com en Hotels.com krijgen een steeds machtiger positie binnen deze branch. Als gevolg betalen hoteleigenaren hoge commissies en wordt er maandelijks meer dan een miljard dollar aan omzet gemaakt door deze boekingswebsites. Reizigers zijn vaak onwetend. Zij weten niet dat een aanzienlijk bedrag van hun reissom wordt opgeëist door een boekingswebsite, geld dat eigenlijk toebehoort aan de hotels of hun gasten, meent Mark Bradshaw, mede-oprichter van bidroom.com.


“Bidroom is ontstaan naar aanleiding van vele klachten die wij hoorden van hotels. Zij zijn de enorme commissies, die soms wel kunnen oplopen tot vijfentwingtig procent, zat.” Aldus Bradshaw. “Het is ongelofelijk dat niet eerder iemand is opgestaan die een einde heeft gemaakt aan deze praktijken. Ik verwacht dan ook dat hotels bidroom direct zullen omarmen”.

Het gebruik van bidroom.com is verbazingwekkend simpel. Een klant plaatst een aanvraag voor een hotel in één van de deelnemende steden en geeft informatie over de gewenste periode en het gewenste aantal kamers. Tot hier klinkt het allemaal bekend, maar vanaf het moment dat de klant de aanvraag bevestigd, is het proces volkomen anders dan wat iedereen gewend is. Waar de klant vroeger een lijstje met hotels en prijzen te zien kreeg, begint bij Bidroom.com een periode van vierentwintig uur waarin de hotels hun prijs bepalen en kunnen bieden op de klant. Binnen deze tijd kiest de klant zijn of haar deal. Bij Bidroom betaalt een klant direct aan het hotel, zonder dat er commissie afgedragen hoeft te worden.

Bekijk de introductievideo

Bidroom.com – How does it work? from Bidroom.com on Vimeo.

Deze manier van werken geeft niet alleen voor hotels een voordeel. Door de complete afwezigheid van commissie worden deze kosten ook niet doorberekend aan de reiziger. “Dat is het grootste voordeel”, zegt Michael Ros, mede-oprichter van Bidroom. “Het is een win-win situatie voor alle partijen”. De vraag die overblijft is hoe de oprichters van plan zijn om Bidroom.com winstgevend te maken. “De focus ligt op het bieden van een geweldige gratis service waar zowel hotels als hun gasten blij mee zijn.” antwoord Casper Knieriem, mede-oprichter en de financiële man van Bidroom. “Facebook, Twitter en Skype hebben al laten zien dat het mogelijk is om een fantastische service gratis aan te bieden. Wij gaan hetzelfde doen.”

“Wij willen een transparant platform aanbieden wat de hotels de mogelijkheid biedt om de commissie gedreven boekingsindustrie compleet links te laten liggen. ” Aldus Ros. “We vertrouwen er nu op dat hotels en klanten deze kans gaan grijpen. We hopen dat we over een paar jaar kunnen terugkijken en ons af zullen vragen hoe we ons ooit zo hebben laten misleiden.”

Bron: ANP

Share Button
1 0 6646 09 januari, 2014 Reisnieuws januari 9, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties