Slapen in de bomen
Slapen in de bomen
Geplaatst door

Slapen in de bomen

Het verborgen juweel van de Zuid-  Caribische kust. De Treehouse Lodge  is te vinden op het mooie eiland, Costa Rica. De manier waarop deze unieke accommodaties gebouwd zijn,  laat je helemaal één worden met de natuur. Met het strand aan je voeten en je bed in de bomen is dit een ware belevenis.

Het complex is gevestigd in het natuurpark Gandoca- Manzanillo in de provincie Limon. Punta Uva is de beroemde kustlijn waar de accommodaties aan gevestigd zijn. De Treehouse Lodge is hoofdzakelijk gebaseerd op het concept duurzaamheid. De verbondenheid met de natuur en de lokale gemeenschappen vormen de bedrijfsvoering van de Treehouse Lodge.

Zo is er naast de Treehouse Lodge, het project “Bio Caribe”. Dit houdt in dat er op stuk grond, ongeveer 10 minuten vanaf de Treehouse Lodge, verschillende huizen gebouwd zijn die mensen dus kunnen kopen en waar mensen dus een duurzame lifestyle kunnen nastreven. En ook ligt de nadruk op het gebruik van alternatieve energie bronnen, voor het behoudt van onze planeet.

Terug bij de Treehouse Lodge, waar er 4 verschillende accommodaties aangeboden worden.

– Beach House

Dit huisje is gebouwd van omgevallen bomen en biedt uitzicht op het strand en de botanische tuin van de Treehouse Lodge. Je slaapt in een open huis, dus je bent één met de natuur. Het pronkstuk in de Beach house is de houten wenteltrap. Geschikt om bijvoorbeeld met kinderen te verblijven.

Bron: Treehouse lodge

– Treehouse

Het huis is gebouwd op palen en je moet een loopbrug over om het te bereiken. De boomhut bestaat uit twee kamers op verschillende hoogtes. De bovenste kamer is het ruimst opgezet met een King size bed, eigen badkamer en een leeshoek. Beneden is het vertrek uitgerust met air-conditioning en  heeft 2 bedden. Ook geschikt voor families.

Bron: Treehouse lodge

– Beacht Suite

Is opwindend en onevenaarbaar huis vanwegeze zijn futuristische design. Uitgerust met 3 slaapkamers is het ideaal voor een groep. Je kunt er gewoon zelf koken, en de slaapkamers zijn uitgerust met King size bedden. Karakteristiek aan de Beach Suite is de badkamer. Het lijkt van de buitenkant op een soort dome, die gedecoreerd is met verschillende kleuren glas in allerleivormen. Aan de binnenkant valt het licht in allerlei verschillende kleuren naar binnen. Er is een jacuzzi, 2 douches en lekkere luie ligstoelen.

Bron:Treehouse lodge

– Garden house

Is helemaal van bamboe gebouwd. Het huis is geschikt voor families of echtparen. Het is volledig uitgerust met een keuken, gezellige zitkamer, badkamer en hottub. Ook zijn alle meubels gemaakt van Bamboe.Het huis doet een beetje denken aan Hans en Grietje!

Bron: Treehouse lodge

In welke accommodatie type je ook slaapt, nadat je alarm, een live brul-sessie van een stelletje brulapen, afgegaan is komt de eigenaar van de Lodge je ontbijt bij je brengen, hoe geweldig moet dit zijn!

Het feit dat de Treehouse Lodge afgelegen en verborgen ligt, neemt niet weg dat er hier genoeg te beleven valt! Het strand is letterlijk 10 stappen verwijdert van je verblijfplaats. Hier wordt regelmatig volleybal gespeeld, maar uiteraard kun je hier ook heerlijk relaxen en zwemmen. Wel even oppassen voor het koraal, dat loopt namelijk helemaal door tot aan het strand (WOW!). Daarnaast is Puerto Viejo de dichtstbijzijnde stad waar je inkopen kunt doen of gewoon even lekker kunt eten. Een andere populaire activiteit is White water rafting, op een kolkende rivier je weg banen naar het eindpunt in een boot. ,, Sounds like fun!”. Maar je kunt uiteraard ook op je eigen houtje het natuurreservaat ontdekken.

Als je zelf de activiteiten bij de Lodge zelf boekt draag je ook bij aan de met uitsterven bedreigde groene leguaan. Ook  wordt er 2 keer per week een gratis tour aangeboden naar het reservaat waar deze leguanen leven. Op het terrein zelf groeien meer dan 50 verschillende palmbomen en bovendien kun je hier de grootste heliconia collectie van het Caribische gebied vinden.

We kunnen wel vaststellen dat dit een unieke locatie is om te verblijven en ook de foto’s laten niets te wensen over. Breng zeker een bezoekje aan de website om een nog beter sfeerimpressie te krijgen, de website is beschikbaar in het Nederlands, wel zo fijn

Share Button
0 0 981 16 december, 2014 Cultuur december 16, 2014

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties