'Sfeervol' Maastricht in top 10 beste Europese stedentrips
‘Sfeervol’ Maastricht in top 10 beste Europese stedentrips
Geplaatst door

‘Sfeervol’ Maastricht in top 10 beste Europese stedentrips

Welke Europese stad is dit jaar zeker een bezoekje waard? Volgens vakantiebeoordelingssite Zoover is het ‘gastvrije’ Poolse Krakau de winnaar van de verkiezing ‘beste Europese stedentrip’. Op de achtste plaats van de top 10 staat het ‘sfeervolle’ Maastricht.

Krakau
Als je van stedentrips houdt is Krakau dit jaar dé plek waar je naartoe moet. Met een gemiddelde score van een 8,6 verslaat Krakau het Spaanse Sevilla en het Italiaanse Venetië. Bezoekers geven veelal aan verrast te zijn door de prachtige stad aan de rivier de Wisla. De vriendelijkheid van de mensen, de betaalbaarheid en de culturele ervaring worden geloofd door de bezoekers op de 25 Europese Zoover-sites.

Sevilla en Venetië, die de top 3 compleet maken, krijgen gemiddeld een 8,6 als waardering van de bezoekers, omdat de steden hoog scoren op cultureel gebied. Ook scoort de sfeer in Sevilla hoge ogen en qua luxe accomodaties doet Venetië het goed.

Maastricht
Voor de eerste keer staat er ook een Nederlandse stad in de top 10. Maastricht komt met een 8,5 op de 8e plaats en wordt het meest geroemd om de sfeer.

Zoover onderzocht ruim 30.000 beoordelingen van populaire steden in Europa op uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en de kwaliteit van de hotels. Het meest in het oog springen de 4 en 5 sterren hotels in Krakau. Deze geven de hoogste score van alle Europese stedentrips met een 8,7 gemiddeld. Ook op cultureel gebied heeft de stad een bijzonder hoge score met een 9,0. Vanmiddag ontvangt plaatsvervangend Ambassadeur, dr Piotr Perczyski van Polen de Zoover Award op de Vakantiebeurs in Utrecht.

De verkiezing wordt voor de derde keer gehouden. Vorig jaar stond het Spaanse Valencia op nummer 1.

bron: Telegraaf

Share Button
0 0 1120 21 januari, 2014 Reisinspiratie, Reisnieuws, Stedentrips januari 21, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties