Overwinteren
Overwinteren
Geplaatst door

Overwinteren

Overwinteren is al lang al geen 65+ aangelegenheid meer. Steeds meer jongeren trekken erop uit om opa en oma in hun voetsporen te volgen. En eigenlijk geen gek idee als ik er zelf over nadenk. Ondanks dat we in Nederland zowel vorig als dit jaar(even afkloppen), geen strenge winter hebben gehad/ hebben,  is het gras altijd groener daar waar de zon schijnt!

Een populaire bestemming om eigenlijk het hele jaar door heen te gaan is Thailand! Je kunt hier inderdaad nauwelijks van een winter spreken met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Is dat een beetje te warm voor je? In het Noorden van Thailand(Chiang Mai), heerst een iets wat gematigd klimaat en aan het strand is het heerlijk! Een ander voordeel om hier heen te gaan is vanwege de goedkopere levensstandaard. Het overheerlijke eten en drinken kost bijna niets in vergelijking met Nederland.

Een soortgelijke bestemming is Bali. Ook erg geliefd bij de Aussies. Ook hier hoeft je verblijf je niet veel te kosten, de prijs voor je ticket blijft redelijk gelijk het hele jaar door. Ook hier geldt een heerlijk klimaat waar je ten alle tijden verkoeling kan zoeken aan de kust. Breng ook een bezoek aan de Gili- Eilanden of Lombok dit zijn mooie plekken om aan watersport te doen, of het prachtige koraalrif te ontdekken.

Het is niks nieuws dat Spanje samen met de Canarische Eilanden een populaire bestemming blijft. In Zuid-Spanje bijvoorbeeld is Andalusië een waar het in de winter rond de 20 graden is een mooie optie. Een aantal mooie steden zijn: Cordoba, Malaga, Sevilla en Granada. Je kunt dus heerlijk op het strand liggen (Costa del Sol), mooie steden bezoeken, lekker tapas eten of de Flamenco leren dansen! Er zijn een hele hoop aanbieders van vakantie huizen in Andalusië en daarbij ook een hoop Nederlandse aanbieders. Hartstikke handig voor als je niet zo goed Spaans spreekt.

Ik geef mensen geen ongelijk om de heerlijke zon op te zoeken aangezien hij hier vrij weinig te bekennen is!

Share Button
0 0 705 07 januari, 2015 Reisinspiratie, Reisnieuws, Tips januari 7, 2015

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties