De flitstoerist
De flitstoerist
Geplaatst door

De flitstoerist

Of je nu een korte stedentrip maakt of op safari gaat, het maken van foto’s om mooie herinneringen vast te leggen zijn tegenwoordig ondenkbaar! Maar wat is nu eigenlijk een goede camera voor op vakantie? Veel mensen gebruiken hun smartphone om foto’s mee te maken omdat je deze altijd bij de hand hebt en je direct je foto’s kunt delen via internet. Toch zien we dat camera fabrikanten hier van terugkomen en richten zich op eigenschappen, zoals optische zoom,  die een compact camera beter maakt dan een smartphone. Maar goed tegenwoordig is iedereen van het grote gemak, daarom staat hieronder een selectie aan handige camera’s voor op vakantie.

Pionier op het gebied van camera’s is Canon. Het Japanse bedrijf heeft onder andere de reiscamera’s in haar assortiment opgenomen. Ze zijn compact en licht en beschikken over krachtige zoomobjecten die je dichter bij indrukwekkende bezienswaardigheden brengen, GPS waardoor je later precies weet waar welke opname gemaakt is en Wi-Fi zodat je later je avonturen met anderen kunt delen. Zo is de Canon Powershot SX50 HS een aanrader. De camera beschikt over 50x optische zoom zodat je objecten van ver weg haarscherp kunt vastleggen.

De Nikon 1 V1 is een handige compacte camera met een lange batterij duur. Hij maakt foto’s van 10 megapixels en kan op hoogwaardige resolutie, 10 foto’s per seconde produceren. Handig als je een dier op de foto wilt zetten. Ook schakelt deze camera tussen contrast en fase- detectie om zo in te spelen op veranderende lichtinvallen.

De iets goedkopere camera’s die goed zijn voor de point and shoot zijn er al vanaf €90. Bijvoorbeeld de Panasonic Lumix, ook verkrijgbaar in een waterdichte versie. Voor de echte dare-devils die van actieve vakanties houden is de Go-pro Hero een aanrader, en tevens ook de goedkoopste. Niet zozeer om mooie foto’s mee te maken maar om leuke filmpjes mee te maken. Perfect om mee te nemen tijdens een sky-dive,  een duiktocht, surfen of misschien wel een bungee-jump. Let wel op hij is waterdicht tot 40 meter

Share Button
0 0 1153 03 februari, 2015 Reisinspiratie, Tips februari 3, 2015

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties