Alpen weerbericht
Alpen weerbericht
Geplaatst door

Alpen weerbericht

Met een stevige noordwestelijke stroming blijft koude lucht naar de Alpen toestromen. In de aangevoerde lucht komen veel buien voor met opnieuw verse sneeuw voor de Noordflank. Doordat vandaag een lage drukgebied over Frankrijk naar de Middellandse Zee trekt draait wind naar het zuidoosten tot oosten en krijgt in de morgen de Zuidflank met veel bewolking en wat lichte sneeuwval te maken.

FRANKRIJK:

In de ochtend bewolkt met van tijd tot tijd sneeuwbuien, in de middag wordt het geleidelijk aan wat droger en komt de zon er tussen de wolkenvelden door nog even bij. Morgen opnieuw bewolkt, maar droog. In de middag is opnieuw wat zonneschijn mogelijk. De sneeuwgrens ligt rond de 200 meter of lager maar zal morgen met een zwakke föhnwind een fractie hoger uitkomen.

ITALIË:

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en het blijft op een enkele vlok na droog. Morgen wordt met een zuidoostelijke wind veel bewolking en vochtige lucht aangevoerd. Deze zullen tegen de bergen blijven hangen en hieruit kan plaatselijk, boven de 200 meter wat lichte sneeuw vallen. Maar de hoeveelheden zullen zeer beperkt blijven.

OOSTENRIJK:

Zwaar tot geheel bewolkt met van tijd tot tijd enkele sneeuwbuien, in de late middag kan af en toe de zon er wat bijkomen. Morgen begint met nevel en mist in de dalen, maar in de tweede helft van de ochtend komt de zon er steeds meer bij en wordt het bijna een perfect skidag met alle verse sneeuw van de afgelopen dagen.

ZWITSERLAND:

Bewolkt en langdurige perioden met sneeuwval zowel in de dalen als op de toppen. Op dinsdag zal het, in de dalen, in het begin nevelig en mistig zijn. Op de toppen zijn er naast veel zonnige perioden ook wat overtrekkende wolkenvelden en blijft het droog.

Verwachting komende dagen: De komende dagen blijft een lage drukgebied over Italië aanwezig wat vooral aan de Zuidflank voor bewolking zorgt. Vooral op de toppen zien we veel zonneschijn maar in de tweede helft van de week verplaatst het lage drukgebied zicht wat meer in noordoostelijke richting waardoor dan de Noordflank met veel bewolking en wat zeer lichte sneeuwval te maken krijgt.

 

Bron: De Telegraaf

Share Button
0 0 1202 02 februari, 2015 Reisnieuws, Tips februari 2, 2015

About the author

View all articles by Shira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties