Eng tripje naar Ierland
Eng tripje naar Ierland
Geplaatst door

Eng tripje naar Ierland

Op 31 oktober is het weer zo ver: Halloween. In Nederland wordt dit feest niet zo uitgebreid gevierd, maar in een aantal andere landen is het ongekend populair. Heb je zin om een echt griezel tripje te maken? Ga dan naar Ierland, want daar weten ze álles van Halloween.

Als Ierland er niet was geweest, was er ook geen Halloween. De Kelten, al eeuwenoude bewoners van Ierland, zijn namelijk met dit zogenoemde Feest van de Dood begonnen. Om boze geesten te verdrijven en goede geesten te ontvangen, ontstoken ze eeuwen geleden op 31 oktober grote vuren. Dit werd een traditie, inclusief kostuums, maskers en de inmiddels welbekende pompoenen. Die pompoenen horen echt bij het land en Halloween, want de Ieren hebben er zelfs een festival voor bedacht. Tijdens het Virginia Pumpkin Festival wordt er drie dagen, en natuurlijk nachten, gefeest. Pompoenen vanuit heel Europa worden naar Virginia County Cavan gebracht en daar gewogen. De zwaarste pompoen wint. De bezoeker kan daarnaast genieten van een uitgebreide optocht, een markt en vuurwerk.

Halloween2

Het plaatsje Derry-Londonderry mag je niet overslaan op 31 oktober. Derry-Londonderry straalt met Halloween ook echt Halloween uit. De stad staat dan bol van spookhuizen, griezelverhalen, enge rondleidingen, optochten, markten en enge films. Zonder verkleden kom je de stad niet in, dus wees voorbereid als je een kijkje gaat nemen! Een bijzondere gewaarwording.

Halloween3

Als je wil zien waar de traditie nu echt vandaan komt, moet je een kijkje gaan nemen in Athboy. Hier is het allemaal begonnen, want volgens de Kelten stonden de geesten hier op uit hun dood. Als je het allemaal nog niet eng genoeg vindt, breng dan de nacht door tussen de spoken. Enge geluiden, onverwachts geklop, dat vind je in het Ballygally Castle Hotel in county Antrim.  En voor de echte stoere mensen onder ons is het viersterrenhotel Cabra Castle Hotel in caunty Cavan ook een aanrader. Dit hotel werd beoordeeld als tweede engste hotel ter wereld.

Halloween4

Maar ook als het geen Halloween is, zijn er toch allerlei enge elementen van het feest te vinden. Zo hebben verschillende kastelen en kerkhoven een ontzettend enge uitstraling, net als de ‘behekste kroegjes’. Gelukkig is de Ierse bevolking bekend met het woord ‘eng’ en toeristen zullen dan ook echt niet hoeven te vrezen… Kijk voor nog meer spannende, enge maar toch ook leuke activiteiten en evenement hier.

Share Button
0 0 25695 22 oktober, 2014 Reisinspiratie oktober 22, 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Like ons

Advertenties